İnegöl Esnaf Kefaletten 100 milyon liralık kredi

İnegöl Esnafı 2018 yılının 7 aylık döneminde İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 100 milyon TL kredi kullandı. Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan, İnegöllü esnaf ve sanatkarların darda kaldığı veya yatırım yapacağı günlerde yanlarında olmaya çalışan kooperatifin daima esnafın yanında yer alarak desteklerine devam edeceğini söyledi.

ESNAFA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

2018 yılını değerlendiren Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan, “Kooperatifimiz, her zaman esnafımızın yanında yer alarak desteklere devam etmektedir. 150 bin lira olan işletme kredileri Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklaması sonrası 200 bin liraya çıkmıştır. Başbakanımız ayrıca 500 bin liralık işyeri ve araç alım kredisi müjdesini vermiştir. Bu kredilerle ilgili genelge elimize ulaştıktan sonra ortaklarımıza bilgi vermeye başladık. İşletme ve işyeri edinme, araç edinme kredi kefaleti toplamı 500 bin lira olacaktır. Yani 200 bin lira işletme kredisi kullanan ortağın, işyeri edinme ve araç edinme kredisi 300 bin lirayı geçemez. İşletme kredilerinde vade 5 yıla kadar, işyeri edinme kredilerinde 10 vade yıla kadar ve araç edinme kredilerinde ise 5 yıla kadardır. Müracaatlarda genelge hükümleri yerine getirilip, gerekli teminatlar alındıktan sonra kredi kullandırım işlemi Halkbank aracılığı ile gerçekleşmektedir” dedi.

42  MİLYON 349 BİN LİRALIK KREDİ KULLANDI

Göreve geldikleri 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle 32 milyon lira olan plasmanın bugün itibariyle 100 milyon liraya çıktığını belirten Başkan Tanhan, “Toplam bin 583 ortağımız kooperatifimiz kefaletiyle kredi kullanmaktadır. Genel itibari ile ortak adedimiz 2 bin 214'tür. Ortaklarımıza araç rehni, gayrimenkul ipoteği ve şahıs teminatı ile kredi kullandırmaktayız. Kredi müracaatları yönetim kurulunca değerlendirildikten sonra Halk Bankası’nca da değerlendirilmekte daha sonra plasman durumuna göre ödeme yapılmaktadır. Kooperatifimizden 2018 yılında esnafımız 42 milyon 349 bin liralık kredi kullandı. Esnaf ve sanatkarlarımız kredi hakkında detaylı bilgiyi kooperatifimizden alabilirler. Kooperatifimiz aracılığı ile kullandırılan krediler hazine destekli kredilerdir. Faiz oranı yüzde 10 olan bu kredilerin yüzde 5'i hazinece esnafa destek olarak karşılanmakta, kalan yüzde 5'i ise ortak tarafından ödenmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımıza desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkci'ye, TESKOMB Genel Başkanımız, Yozgat Milletvekili sayın A.Kadir Akgül'e, TESKOMB Genel Başkan Yardımcısı, Bölge Birlik Başkanımız sayın Bahri Şarlı'ya ve Bursa Milletvekilimiz, hemşerimiz sayın Hüseyin Şahin'e esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkürü borç biliriz” şeklinde konuştu.